Fortius Fysiotherapie beschikt sinds januari over De Cybex: een objectief test- en trainingsapparaat. De Cybex is één van de meest geavanceerde krachtmeters in de wereld van fysiotherapie, revalidatie en orthopedie. Cybex testen kunnen uitgevoerd worden voor knie-, schouder-, enkel-, heup- elleboogklachten en rugklachten. Het meten van kracht is een zeer belangrijke pijler om het ontstaan van blessures te voorkomen en de effectiviteit van een revalidatie te kunnen beoordelen. Bij Fortius Fysiotherapie kunnen patiënten en sporters terecht voor een Cybex test, waarbij het eventuele krachtsverschil in een gewricht betrouwbaar en objectief gemeten wordt. De krachttesten worden direct gedigitaliseerd, geïnterpreteerd en vervolgens gelijk geïntegreerd in het behandelplan. Deze techniek is ontwikkeld in Amerika en al jaren gebruikt in de revalidatie-  en sportwereld onder het motto; meten is weten.

In de revalidatie of na een blessure kunnen de testresultaten inzicht geven in de vooruitgang en ondersteunend zijn in de revalidatie. Met de uitslagen van deze metingen in de verschillende fasen van de revalidatie wordt het behandeltraject geoptimaliseerd. Op deze manier wordt uw training nauwkeuriger en effectiever. Zo kunnen we samen met u het maximale uit de training halen.

 

Revalideren

=

Optimaliseren

Voor sporters is de Cybex Hymac Norm van belang bij de revalidatie van sportblessures of na operatie, trauma of overbelasting. Op deze manier wordt de vooruitgang tijdens het revalidatietraject gemonitord. De testresultaten worden geanalyseerd en de revalidatie kan geoptimaliseerd worden. De ‘return to training en return to sport’ testen (Cybex test in combinatie met functionele testen) geven inzicht wanneer het verantwoord is om weer te kunnen deelnemen aan (groeps)training of volledige sporthervatting. De Cybex kan ook preventief gebruikt worden om blessures te voorkomen. Zodra er bij een blessurevrije sporter een disbalans in kracht gemeten wordt, is er een vergrote kans op het ontstaan van een blessure. Op basis van de afwijkingen in testresultaten, kan er een specifieke training opgesteld worden voor de sporter om de kans op blessures te minimaliseren. Sportclubs kunnen een heel team laten testen om blessure preventieve trainingsschema’s te ontwerpen. De Cybex meting kan onderdeel zijn van een behandeltraject of een eenmalig meting zijn. Ook als u elders onder behandeling bent, kan uw arts of fysiotherapeut vragen om u te testen. U en uw verwijzer krijgen het verslag toegestuurd. Testen kunnen gedaan worden voor knie, schouder, enkel, heup, ellenboog of rugblessures. Voor de rugmeting maakt Fortius Fysiotherapie gebruik van Tergumed testapparatuur.

Meten

=

Weten

De testen worden uitgevoerd door onze ervaren therapeuten die zijn getraind op de Cybex. Wij bieden u in samenwerking met orthopeden en eventueel medisch adviseurs antwoorden op uw vragen bij orthopedische beperkingen. Voor de test is geen verwijzing nodig. U kunt zelf direct een afspraak maken met onze fysiotherapeuten. Wilt u weten wat een Cybex test voor u of voor uw sportclub kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.