Vragen of advies nodig? Bel 033 - 246 17 47

Oncologie

Oncologie fysiotherapie

Als u kanker heeft, of heeft gehad, kunt u problemen krijgen door de ziekte zelf, maar ook door de behandeling. Bij sommige van deze problemen kan een fysiotherapeut met oncologie specialisatie u helpen. Afhankelijk van de fase van de ziekte waarin u zich bevindt, zijn verschillende doelstellingen denkbaar. Omdat kanker steeds vroeger ontdekt wordt, en steeds beter behandeld kan worden, krijgt kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit betekent dat patiënten moeten leren om op hun eigen manier met de situatie om te gaan. Goede ondersteuning is hierbij belangrijk.

De fysiotherapeut zal aandacht besteden aan het uithoudingsvermogen, spierkracht en mobiliteit, wat kan zorgen voor een afname van de ervaren vermoeidheid. Het bereiken van persoonlijke doelen staat tijdens het programma centraal. Daarnaast is het programma gericht op het herwinnen of ontwikkelen van een actieve leefstijl en het wegnemen van daarbij behorende barrières zoals angst en pijn. Deelname aan het programma kan zowel tijdens als na het oncologisch behandeltraject plaatsvinden.

Fortius Fysiotherapie maakt deel uit van het Regionaal Oncologie Netwerk Nijkerk. Binnen dit netwerk werken een diëtist, psycholoog, ergotherapeut, oedeemtherapeut en fysiotherapeut nauw samen Optimale zorg kan dankzij dit netwerk dichtbij huis plaats vinden. Kunnen wij u ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze behandelingen

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht:

Fysiotherapie