Vragen of advies nodig? Bel 033 - 246 17 47

Fysiotherapie na COVID-19


Fysiotherapie na COVID-19

Tijdens het herstel van COVID-19 kunt u klachten en/of beperkingen blijven ervaren in uw dagelijks leven. Mogelijk ervaart u problemen met het fysieke functioneren, zoals vermoeidheid en/of longklachten, of heeft u last van geheugenproblemen of psychische klachten.

Herstel van COVID-19 vraagt om specialistische begeleiding. De fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u te begeleiden bij fysieke problemen, zoals een verminderd uithoudingsvermogen, verminderd functioneren van de longen, spierzwakte en/of gewrichtsklachten. Aan de hand van de intake wordt een behandelplan met u besproken, welke afgestemd is op uw mogelijkheden. We brengen uw hulpvragen in kaart en gaan aan de slag met het opbouwen van spiermassa en conditie. We kijken naar uw mogelijkheden in het dagelijks leven, zoals persoonlijke verzorging en huishoudelijke taken en de verdeling hiervan over de dag en de week, om uiteindelijke op te kunnen bouwen richting hobby, werk en sporten.

Om optimale en volledige zorg te kunnen bieden werken wij indien nodig samen met andere disciplines, zoals een ergotherapeut, diëtist en/of psycholoog.

Behandeling bij COVID-19 herstelzorg

COVID-19 herstelzorg kan onder enkele voorwaarden vanuit de basisverzekering vergoed worden. Er is dan een verwijzing van de huisarts of medisch specialist noodzakelijk.

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klacht: Fysiotherapie