Een nieuwe en bijzondere periode in je leven is aangebroken. Dit brengt veel veranderingen in je lichaam en in je leven met zich mee. Daarom is het juist in deze periode heel belangrijk om in goede conditie te blijven en om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen.

Met onze zwangerschapscursus ZwangerFit® wordt op een leuke en actieve manier getraind aan je lichamelijke conditie, spierversterking en met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en elementen uit de aerobics- en fitnesswereld. In de theorielessen wordt ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, bevallen en de periode daarna. Hierbij is ook de mogelijkheid aanwezig de partner erbij te betrekken. De ZwangerFit® cursus wordt gegeven door onze geregistreerde ZwangerFit® docente, tevens fysiotherapeute.
 
De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Postpartum kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met haar YVLO-ZwangerFit® docente.
 
Heb je interesse in de ZwangerFit® cursus, dan kun je je aanmelden via e-mail naar info@fortiusfysiotherapie.nl of bellen naar 033-2461747.
 
Dit is een officieel YVLO-ZwangerFit® product.

Tijden

Dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur

Kosten

De cursus bedraag 155 euro. Deze bestaat uit 12 beweeglessen en 3 theorielessen waarvan één partnerles.

 
Je ontvangt een factuur die je mogelijk kunt indienen bij je zorgverzekeraar.
Door een aantal zorgverzekeraars wordt ZwangerFit® namelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.